Za Ivanu Cvijetić boravak u studiju je njen wellness, a da je kreatorica najboljih recepata, to je prvobitno pokazala i dokazala na svom maštovitom i inspirativnom Instagram profilu @lacucinadiivana, potom sudjelovanjem u kulinarskim TV emisijama, a sada i kroz svoj prvi autorski TV projekat “Rat slastičara” koji ćemo s oduševljenjem pratiti na TV OBN.


Sa Ivanom smo razgovarali o projektu “Rat slastičara” koji uskoro počinje s emitovanjem, kako je došlo do ideje i suradnje s TV kućom OBN, tajnama uspjeha, idejama za baš ovakav izgled studija, i mnogim drugim pokretačkim faktorima koji čine da sve što izađe iz njene kuhinje izgleda kao umjetničko djelo.
Kako je sve počelo i odakle ideja za “Rat slastičara”?
Ključno pitanje univerzuma (haha). Šalim se naravno. Priča počinje ovako…
Televizija OBN je imala ideju za emisiju “Rat slastičara” i bili su u potrazi za osobom koja može sve to iznijeti. Nakon jednog sastanka na kojem su me pitali: „Ivana, da li je stvarno sve jestivo od onoga što smo vidjeli na tvom Instagram profilu”?, što sam se opravdala divnim knedlama od šljiva (haha) , sutradan je uslijedio poziv da samo Ja mogu taj projekat iznijeti kako treba. Da li je bilo do knedli ili ne, neka ostane tajna (haha).
Ne možete zamisliti kako sam se osjećala. Moj prvi cjelokupni projekat. Koliko mi je bilo drago, toliko mi nije bilo ni jednostavno jer kada vam neko pokloni toliko povjerenje onda znate da morate biti na visini zadatka tj. dati maksimum svih maksimuma, računajući na to, da pored obaveza na projektu imam i svoju privatnu firmu. Kako sam svoj najveći kritičar i “bolesni” perfekcionista mislila sam u tom momentu da ću nailaziti na probleme. Međutim, sreća je pretežno na mojoj strani jer sam veliki radoholik. Rad i upornost me pokreću. Moj moto je nema ne može, nađi način!
Mislim da je to modus za uspjeh.

Upoznaj nas s projektom “Rat slastičara”? Šta je to ustvari?
“Rat slastičara” je slastičarski show gdje ću ugostiti sve one koje isto ili djelimično dijele ljubav prema slasticama baš kao i ja. Nije potrebno da budu profesionalni slastičari. Bitno je da imaju volju i želju za pripremom slastica, a ja im obećavam sjajno iskustvo, divno druženje i vrijedne nagrade. Slastičarski show će se sastojati od tri ciklusa i super finala. Također, imat ćemo i članove žirija koji će sa mnom isprobavati slastice kandidata. U prvom ciklusu kandidati će imati zadatak da naprave slasticu po svom izboru, što znači da je u pitanju slobodna tema. U drugom ciklusu kandidati dobivaju namirnice i imaju zadatak da od tih namirnica smisle slasticu, dok u trećem ciklusu dobivaju konkretan zadatak od strane mene. Nakon filtriranja kandidata kroz sva tri ciklusa oni s najboljim slasticama odlaze u super finale.



Na najavnoj špici, mogli smo vidjeti da imate najljepši i najmoderniji studio. Možeš li nam ukratko dočarati ambijent i odakle si crpila ideje?
Kako kandidate, tako i gledatelje pored malih ekrana očekuje jako zanimljiv sadržaj i slobodno mogu reći svakako najljepši i najmoderniji studio. U studiju emisije “Rat slastičara”, satkano je toliko strpljenja, ljubavi, pažnje, divnih boja i vremena. Vodilo se računa i o najsitnijim detaljima. Nekoliko mjeseci sam birala samo najbolje za svoje kandidate. Reći ću vam da nismo ni štedjeli kada je u pitanju trošenje na detalje, što ste mogli i vidjeti (haha). Ništa vam više neću otkrivati, jer show uskoro počinje. Opremanje i boravak u studiju su moj wellness. Još kada imate divne kolege onda je to dobitna kombinacija. Kao što spomenuh i sama sam poduzetnica, ali timski rad na OBN televiziji nema cijenu. Sve to će rezultirati odličnom gledanošću, ljubavlju gledatelja i samih kandidata. Vjerujem da će jako brzo “Rat slastičara” postati omiljeni TV Show u Bosni i Hercegovini, a i šire. Pun smijeha, dobre atmosfere i prepoznatljivih slastica.



Razlog zašto ćete svakodnevno posjećivati Instagram profil @lacucinadiivana su samo neki od recepata na fotografijama koje slijede, a koje smo izdvojili kao neodoljive. Mada, sve je neodoljivo što ima veze sa ovom čarobnicom u kuhinji, složit ćete se.






















Foto: Ivana Cvijetić