Inspo.ba vam omogućava korištenje usluga i sadržaja koje je podložno dole navedenim uvjetima i pravilima.

Inspo.ba polaže autorska prava na vlastiti sadržaj i vizuelna rješenja. Neovlašteno korištenje našega sadržaja bez prethodne dozvole smatra se kršenjem autorskih prava.

Inspo.ba zadržava pravo izmjene ili brisanja bilo kojeg dijela sadržaja bez prethodnog upozorenja i najave.

Inspo.ba povremeno objavljuje linkove ka drugim website-ovima. Obzirom da sav sadržaj portala koristite na vlastitu odgovornost, Inspo.ba se neće smatrati odgovornim za eventualnu štetu nastalu posjećivanjem mjesta izvan našeg portala putem linkova koji se nalaze na našem siteu.

Inspo.ba poštuje privatnost svojih posjetitelja. Podatke koje ste unijeli prilikom procesa registracije ili komentarisanja članaka, Inspo.ba neće dijeliti na uvid trećoj strani, osim ukoliko to zakon traži od nas.

Inspo.ba će vaše podatke provjeriti jedino u slučaju zloupotrebe našeg portala i kršenja pravila korištenja.

Inspo.ba ne dozvoljava ksenofobiju, vrijeđanje i bilo kakav vid netolerancije.  Objavljivanje i slanje sadržaja i komentara koji su ksenofobni, rasistički, nacionalistički, seksistički, prijeteći ili na bilo koji drugi način uvredljivi Inspo.ba neće dozvoliti, ili će ih ekspresno brisati.

Svi materijali i autorski radovi poslani na adrese portala Inspo.ba, uključujući tekstove, fotografije i videe, mogu, ali i ne moraju, jednom ili više puta, bez vremenskog ograničenja, biti objavljeni na portalu Inspo.ba. Pošiljatelji svih materijala i autorskih radova prihvataju da za dostavljene materijale i autorske  radove neće biti isplaćen honorar.

Sve osobe koje se odluče poslati materijale i autorske radove portalu Inspo.ba garantuju pod punom kaznenom i materijalnom odgovornošću da na isti polažu autorska prava.

Svi komentari objavljeni na portalu Inspo.ba (kako komentari ispod članaka, izražavaju stavove autora. Portal Inspo.ba nije odgovoran za sadržaj bilo koje poruke.

Inspo.ba zadržava pravo izmjene uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku.

Prenošenje sadržaja

Materijali sa portala Inspo.ba ne smiju biti kopirani, izdavani, prevođeni, ili na bilo koji drugi način distribuirani ukoliko se prethodno o istome ne obavijesti uredništvo slanjem maila na info@inspo.ba i ukoliko se ne navede direktni izvor (uključujući poveznicu odnosno link prema izvornom članku, ili u dogovoru s uredništvom, prema naslovnoj stranici Portala).

Sadržaj nastao u suradnji s našim partnerima

S vremena na vrijeme na portalu Inspo.ba će biti objavljen sadržaj koji je nastao u suradnji s našim partnerima. Obzirom na to, prilikom objavljivanja takvog sadržaja naznačit ćemo o kojem se partneru radi pri dnu sadržaja ili u ovim uvjetima korištenja.

Promotivne poruke 

U svakom trenutku možete otkazati primanja naših promotivnih poruka tako što ćete sami isključite tu opciju kroz postavke koje se nalaze na dnu svakog newslettera kojeg pošaljemo na vašu e-mail adresu.