Predstavljam vam vašu najnoviju opsesiju: domaći zdravi čokoladni namaz koji je podjednako ukusan koliko i hranjiv.
Ovaj čokoladni, ukusni, kremasti i zdravi recept za domaću Nutellu jedan je od najpopularnijih recepata u našem domaćinstvu – s dobrim razlogom!
Zdravija je opcija od kupovnog čokoladnog namaza, bez žrtvovanja klasičnog čokoladnog okusa koji svi poznajemo i volimo.
Uz 5 jednostavnih sastojaka i samo 15 minuta vremena za pripremu, možete pripremiti ovaj dekadentni namaz.
Evo šta će vam trebati: lješnjaci, kakao, med, kokosovo ulje i malo mlijeka po vašem izboru. Od ovog recepta dobit ćete manju teglicu krema (250 grama).
Jednostavno miksate ove sastojke dok ne postignete glatku smjesu, a zatim obilno premažite omiljeni komad tosta, umiješajte u zobene pahuljice ili umočite svoje omiljeno voće za uživanje bez osjećaja krivnje koje zadovoljava vašu želju za čokoladom bez ikakvog dodatnog sastojka upitnog porijekla.
Vjerujte mi, jednom kada probate ovaj domaći čokoladni namaz, nikada se više nećete vratiti na verzije kupljene u prodavnici!
Idemo na recept





OPREMA
Blender i rerna
SASTOJCI
120 g 120 grama lješnjaka, 20 g kakaa, 50 ml meda, 10 ml kokosovog ulja, 60 ml mlijeka zobenog ili po izboru
INSTRUKCIJE
Lješnjake rasporedite na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 160 stepeni, petnaestak minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da se malo ohlade. Uklonite ljuskice trljajući lješnjake između dlanova. Lješnjake stavite u blender i miksajte 15 minuta uz povremene pauze kako biste sa strana pogurali smjesu. Dodajte ostatak sastojaka i miksajte dok ne postignete ujednačenu smjesu.
Uživajte u hrani uz Naidaeats recepte! U slast!
***
Foto: naidaeats